RECYCLE & CASHCARD

Het circulaire bekerretoursysteem van Winter Village Druten, dit is hoe het werkt: 
Winter Village Druten wil graag 100% van de plastic bekers en flesjes apart inzamelen en recyclen. We hebben jou als bezoeker daarbij nodig. Samen kunnen we ervoor zorgen dat we geen grondstoffen verspillen en beperken we de CO2-uitstoot. We werken met een circulair bekersysteem wat betekent dat alle bekers en flesjes terug moeten naar de bar (of een ander inzamelpunt). Hieronder leggen we uit hoe dat werkt.

Hoe werkt het retoursysteem?

 • Als bezoeker ontvang je bij entree een munt, de zogeheten recycle token;
 • Bij inlevering van deze recycle token aan de bar krijg je één beker of flesje;
 • Lever jouw lege beker of flesje steeds in bij de bar als je een nieuw drankje haalt.

BELANGRIJK: een beker, flesje of recycle token kan niet worden ingewisseld voor geld.

Help! Mijn beker, flesje of recycle token is kwijt.
Ben je jouw beker, flesje of recycle token kwijt? Dan betaal je € 0,50* voor een nieuwe.
*Geen restitutie mogelijk

Wat als ik m’n beker of flesje zat ben?
Dan kan je deze inruilen bij de bar voor een recycle token, hiermee kun je op ieder moment weer een beker of flesje krijgen

Wat moet ik doen als ik vertrek?
Ga je weg? Lever dan je beker, flesje of recycle token weer in aan de bar of bij de aangegeven collectiepunten bij de uitgang. Zo kunnen de recycle tokens worden hergebruikt op een andere avond. Wij zorgen ervoor dat de bekers en flesjes worden gerecycled.

Waarom dit retoursysteem?
Met dit retoursysteem kunnen we plastic afval scheiden van de rest. Hierdoor wordt het zo schoon mogelijk verzameld en kan het materiaal worden hergebruikt.
Daarbij zijn bekers en bakjes van wegwerpplastic in 2024 verboden. Het hergebruiken van je beker op een evenement wordt de norm. Bij hoogwaardige recycling blijft het mogelijk om wegwerpvoorwerpen in te zetten. Dat wil zeggen dat in 2024, 75% van de bekers gescheiden en gerecycled moet worden. In 2027 moet dit zelf 90% zijn.

Bij Winter Village Druten reken je jouw consumpties af met pin of met de Cashcard.
Reglement m.b.t. de Cashcard:

 • De Cashcard is verkrijgbaar bij het informatiepunt van Winter Village Druten nabij de ijsbaan;
 • Deze kaart kost 2-, euro;
 • De Cashcard is geldig van 8 december 2023 tot en met 6 januari 2024
 • Tegoed kan worden opgewaardeerd bij het informatiepunt van Winter Village Druten
 • Tegoed moet worden betaald met euro bankbiljetten of munten
 • Het tegoed op de Cashcard kan aan de kaarthouder terugbetaald worden. Kaarthouder dient dit voor 21 januari 2024 kenbaar te maken via info@wintervillagedruten.nl
 • Het gebruik van de Cashcard geschiedt voor eigen rekening en risico van de gebruiker. Winter Village Druten is niet aansprakelijk voor beschadiging, verlies of diefstal van de Cashcard. Verlies van een Cashcard kan leiden tot het verlies van het tegoed op deze Cashcard. Indien een Cashcard beschadigd of defect is, dan zal Winter Village Druten zich inspannen om het tegoed van de defecte Cashcard toe te kennen aan een nieuwe Cashcard.
 • Bij vermoeden van fraude of misbruik is Winter Village Druten gerechtigd om de Cashcard als betaalmiddel te weigeren, de Cashcard ongeldig te verklaren en de Cashcard in te nemen.
 • Persoonsgegevens kunnen worden verwerkt om een transactie uit te voeren en om analyses te maken. De verwerking van persoonsgegevens door of namens Winter Village Druten gebeurt met inachtneming van de privacy policy.
 • Winter Village Druten behoudt zich het recht voor dit reglement te wijzigen.
Scroll to Top